riktig drömmflundra på lofoten

Det sista dygnet på lofoten har det varit ett riktigt skitväder men det har inte hindrat gästerna så ändå velat gå ut och fiska! Som sagt så ligger flera platser väldigt väderskyddat här och man kan nästan alltid komma ut och fiska. Och sagt och gjort så stack ena båten ut för att fiska flundra och smäller på en riktigt stor fisk ganska omgående som tyvärr kliver av efter att ha gjort en rusning på 70-100m men skam den som ger sig och bara inom en timma efter detta kliver nästa madam på och efter bara en kort fight kan dom landa flundran som mäts till 170cm efter en snabb fotografering får den sin frihet åter efter denna landar dom ytterligare 5st som får simma tillbaka(c&r). ryssarna valde att fiska efter rödspätta på ett ganska ofiskat ställe och vist hittade vi dom här också redan efter 2 minuter står alla ryssar i båten och drillar spätta nästan alla låg mellan 0.8-1.5kg fina fiskar men vi väntar fortfarande på den riktiga toppen.. men den kommer att komma snart. Själv så stack jag och mats(meken) ut på bryggan för att kasta lite och på 15 min har vi fått lika många makrillar och 2 öringar vi såg även en lax hoppa inom kastavstånd men som var mer intresserad utav att jaga tobis istället för vårat drag….

Fredrik Schmiterlöw, Mats (Mek)