Späckhuggare och makrill från bryggan

Ja det är en naturupplevelse att bara komma till Lofoten och se den fantastiska naturen och tillråga på allt så har vi faktiskt sett späckhuggare nästan varje vecka här senast var det i går när ena båten var ute och fiskade torsk så kom det upp ett gäng på 5 individer tätt på båten och för att få bättre bilder på späckhuggarna så skulle dom veva upp och mitt under uppvevet får dom en torsk på 15kg!! annars kom det upp torsk upp till 18.5kg i går sej på 12.5kg och några flundror i mindre kaliber dock så tappades det en riktigt fin flundra ifrån ena ryssbåten efter en kort fight. Vi har även fått in mer och mer makrill i området och emellan åt så kan vi se dom från bryggan jagandes efter tobis och annan småfisk så några testade att kasta lite och fick några riktigt fina makrillar.

Fredrik Schmiterlöw, Nicklas Carlsson