Uerfiske och stortorsk!

Under söndagen var fortfarande vädret strålande och vi var ett par båtar som bestämde sig för att testa på lite efter Uer. Väl ute på plats fann vi omgående fisken på runt 200 meter och stimmen var både stora och väldigt aktiva. Direkt när vi fick ner grejerna hade alla i Guidebåten böjda spön och upp kom 8 Uer fördelat på 4 spön. Så fortsatte det tills vi kände att vi inte kunde ta vara på mer fisk. Många av fiskarna låg runt 2-3 kg men ett par fiskar på runt 4 kg. Den andra båten hade också samma goda fiske efter Uer där ute.

De andra båtarna satsade mer efter stor torsk och lyckades även dem riktigt bra. Under dagen rapporterades det in tre torskar över 20 kg och flertalet andra fina över 15 kg.

Dagens fiske blev något begränsat pågrund av en väldigt hård nordanvind som gör det svårfiskat på många platser. De flesta båtar har under dagen satsat efter hälleflundra nära campen och intill bergssidorna och i skrivande stund har det landats runt 10 st flundror.

Erik Axner – Söröya

Två fina Uer till Alan och Jamie!