Avslutar veckan med flaggan i topp här på Söröya!

Då var sista fiskepasset för veckans gäster över och vi kunde summera ihop ett riktigt bra fiske med flera fina torskar runt 15 kg samt den största på ca 22 kg!! Det kom också upp fin havskatt, långa på 6,5 kg, kolja på 3kg osv! Det här var bara från vår båt, de andra båtarna hade lyckats lura upp ett par hälleflundror i närområdet. Bästa båten hade fångat hela 13 st, vilket är otroligt många!!

Sen hade vi våra kära österrikare som var ute och hade ett bra torskfiske ute vid en av de närliggande topparna! Men mitt upp i allt detta så kommer en stor flundra helt upp till båten och gled runt för att spana in de kämpande torskarna. Gästerna uppskattade flundran till en längd på hela 1,5-2 meter lång. Tyvärr bestämmer den sig för att inte bli lurad utan glider ner i djupet igen!
En häftig upplevelse som kryddar till en fisketur som denna!!

Måste dock tillägga att torskfisket har varit lite trögare under vissa perioder men skam den som ger sig! Är man ihärdig så kommer man pricka en huggperiod och då är det värt varenda sekund! Antalet 20 kg plus torsk under veckan är många!!

Välkommen till storfiskens rike, Söröya!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya