Finväder och stortorsk på Söröya

Vädret har verkligen slagit om och blivit sommar här på Söröya nu. Strålande sol, svaga vindar och varma temperaturer gör det lätt för oss fiskare här uppe. Dagens fiske blev en inriktad tur efter stortorsk och resultatet lät sig inte vänta. Redan efter några minuter landade vi den första i Guidebåten på strax under 20 kg. Kort där efter lyckades Jamie Scott från England dra upp en riktigt bastant torsk på 22,6 kg (50 LBS) och ordnade sig själv ett respektabelt personbästa. Fisken återutsattes efter ett par snabba foton. Fisket fortsatte fint under hela dagen för de båtar som satsade på torsk och under dagen kom det upp ytterligare 3 st torskar till runt 20 kgs-strecket. Finvädret fortsätter så imorgon gör vi en ny satsning på jakt efter den stora torsken.

Erik Axner – Söröya

Jamie Scott med stor torsk!

Tunggung på Runningen!