Nya gäster på Söröya och ny drömfångst!

Igår anlände det nya förväntansfulla gäster hit till Söröya och vädret var bra nog för att alla båtarna bestämde sig för att ge sig ut och fiska direkt. Det dröjde inte länge förrän vi fann lite fin torsk. Vågorna gick rätt höga där ute och blev stundtals tufft att fiska men modet hölls uppe och tur var väl det. 17 årige Gustav skulle precis veva upp sin Big Bob från 60 meters djup när det halvvägs upp tog tvärstopp och linan löpte sedan ut i rask takt, hela vägen till botten. Gustav fick spänna musklerna och börja kämpa mot den stora fisken tog tagit hans jigg i mellanvattnet och ganska snart stod det klart att det var en stor hälleflundra som knipit hans jigg på vägen upp. Efter en tuff kamp där Gustav gjorde allting rätt visade sig en riktigt fin flundra under båten och ”kveite-kroken” kunde försiktigt sättas i det tunna skinnet mellan tungan och käkbenet. Fisken var säkrad och vi kunde lyfta in den i båten för snabb mätning och fotografering. Fisken mätte hela 145 cm, var otroligt välmatad och fin i konditionen och Gustav valde att återutsätta fisken varsamt efter ett par snabba foton. Vilken start på den nya veckan! Stort grattis från oss på NSA!

Erik Axner/Johan Mikkelsen-Söröya

Gustav med sin drömflundra på 145 cm! C&R!

Trött och utslagen efter fighten!