Julie Sommarsett fångar drömkveiten under en historisk helg i Havöysund!!!!

Allt började med att vår huvudguide Uffe i Havöysund träffade sin livs kärlek och bjöd upp på bröllop och fest utan dess like!! Vi på Nordic Sea Angling åkte upp för att fira och gratulera det lyckliga paret! Trots att festligheterna pågick fram till småtimmarna så var en långtur ett måste då både väder och vind var på sin topp och att vi äntligen var samlade hela gänget! Nu var det dags att se vem som är den bästa kveitefiskaren av oss alla!!
Tävlingar och alla dess vadslagningar gjordes. Lag fördelades i båten och stämningen var på topp!!
Men precis innan avfärd så avslöjar vi vårt hemlig vapen. I vårt lag hade vi fått med oss den mycket trevliga lokalbon Julie Sommersett som alltid har drömt om att få bli med på en våra riktiga kveitesatsningar!! På vägen ut berättar Julie många historier när hon som liten var i kontakt med ”dronningen i dypet”. Julie berättar bland annat när hon som 14 åring åkte ut med sin kusin i en liten träbåt för att pilka lite torsk med handlinan. Mitt under fighten med dessa torskar så tar det bara stopp, storflundran hade klivit på! De små ungdomarna hade nu inte en chans utan knöt den tjocka nylonen i båten och bokstavligt talat bärgades av den enorma flundran. Historian slutar dock med att de skar av linan och enda sedan den dagen har Julie drömt om att få revansch!!

Eddie inleder dagen med en fin flundra på 139 cm som märktes och simmade tillbaka ner i djupet, att det sedan var Julies tur att inte bara fånga sin livs första kveite på stang utan att dessutom lyckas kroka en så stor kveite och sätta oss fisketokiga gubbar på plats kunde vi bara drömma om. Där stod vi med hakan ned till knäna och såg på när Julie fightas med sin livs fisk!! Kraftiga rusningar, adrenalinet pumpar följ av lyckorop!! Hon hade krokat något som vi direkt kunde säga att det här Julie, det är en STOR fisk!!

Efter ca 15 minuter intensiv fight kommer ”dronningen från dypet” upp till ytan och kunde snabbt säkras med en av våra kveitekrokar!! Lyckan var total, och flundran kunde mätas till hela 190 cm. Det var en helt otroligt bred och tjock flundra, bland de värst vi har sätt, denna kunde lätt ha vägt 100 kilo! Självklart hoppade Julie ner i vattnet för att ge henne en sista kyss innan hon fick simma tillbaka igen!!! Respekt!
När vi sedan satte oss ner och börjat gå igenom vad som egentligen hade hänt så kom vi ganska snabbt fram till att hon har inte bara knäppt flera guider på näsan och visat vart skåpet skall stå utan hon är antagligen den första kvinnan som har lyckats fånga en sådan stor flundra och det var en självklarhet för Julie att denna vackra fisk skulle få simma tillbaka ner i djupet igen!! En helt magisk upplevelse!!

Julies kommentar efteråt – ”det er det sykeste jeg har opplevd innen fiske noen gang, og utrolig spesielt å ligge å flyte med en fisk som er 30 cm lenger en meg”

Alla vi på Nordic Sea Angling gratulerar till drömfångsten!! Du har nu blivit landets nya kveitedronning!!

Johan Mikkelsen

Kveitedronningen, Julie Sommarsett drillar drömkveiten!

Hälleflundran mättes till 190cm och hade en otrolig bra kondition! Självklart hoppade Julie ner i vattnet så vi inte behövde ta upp henne i båten! <br />” /></p>
<p><img decoding=

Mättes till 190 cm, märktes och fick sedan simma ner i djupet igen!! Total lycka!!

Catch and Release!

Segerdoppet!!