Fin flundra från Tromsö!

Från Tromsö har de flesta båtarna varit iväg på ett förmiddagspass där den ena båten landa en flundra på 37 kg. Det har också kommit flundror upp till 115 cm. Många efterföljare och större tappade. Torsk upp till 12 kilo landades också idag.
I morgon åker båtarna iväg på en långtur med siktet på stor flundra.

Från Söröya så rapporteras ett 15 tal flundror ha landats med två stycken runt 20 kilo på topp. Just nu så är det fullt med lodda in i vikarna, kan bli intressant att se om det lockas in lite större fisk också.

Fredrik i Havöysund rapporterar att alla i guidebåten har lyckats fånga flundra och de har också kommit upp som störst flundra på de övriga båtarna på hela 137 cm. Han berättar också om ytterligare en stor flundra som klev av efter någon minuts fight där kroken sedan rätades ut. Det har också tagits torsk upp till 21 kg idag samt havskatt på 5 kg.

Testfisket fortsätter att leverera fina flundror där genomsnittet är riktigt bra. dagens resultat blev 5 st mellan 90-135 cm. I morgon skall man testa på lite spättafiske i närområdet.

Johan Mikkelsen