Superdag i norr!

Vid Tromsö fångades det torskar upp till 17 kg och hälleflundror upp till hela 178 cm!!

Från Havöysund rapporterar Fredrik om ett riktigt bra fiske. Från Guidebåten drog man ut på djuphavsfiske på en ny position och de hade väldigt bra fiske med många kungsfiskar mellan 2-3 kg och en topp på hela 4,75 kg. Som bonusfiskar fick man sej upp till 10 kg, lubbar upp till 8 kg m.m.
Från övriga båtar fångades det bra med hälleflundror upp till 140 cm, torskar upp till 22 kg m.m.

Vid Söröya fångade man torskar upp till knappt 20 kg samt en del flundror upp till 18-19 kg. Från Guidebåten tappade man tyvärr en riktigt fin flundra efter 10 minuters kamp..

Här vid testfisket så skulle vi prova fisket på djupet efter framför allt kungsfisk och kanske fläckig havskatt.
Men, vi fick erfara att lubben var ganska talrik i området och vi fångade endast 1 kungfisk…
Tror dock att området har potential för detta fiske, gäller väl bara att hitta rätt platser. Vi skulle avsluta med hälleflundrafiske och efter att prövat ett ställe utan resultat så kom vi fram till ett område som såg väldigt intressant ut. Omgående så drog jag på en flundra i skaplig storlek, men efter att ha fightat den 1-2 minuter så klev den av. Jag vevade därefter upp jiggen, men hann inte mer än 4-5 meter innan flundran högg igen (om det nu var samma?). Ytterligare 1-2 minuters kamp fortsatte innan linan till extrakroken gick av…..
1 minut senare var det Christer Mårtenssons tur och efter en väldigt bra fight så kunde vi borda hans nya personbästa på 160 cm som givetvis fick friheten åter.
Jag hade själv ytterligare en kontakt med en mycket stor flundra som tyvärr inte ville fastna ordentligt….
Vi kommer att besöka denna plats i morgon igen…

Jimmy