Råsa levererar!

Några gäster från Söröya testade fisket på råsa idag och resultatet blev bättre än förväntan. 30 kgs vågen bottnade när en av gästerna skulle väga dagens största torsk, den var 147 cm lång i fin kondition, exakta vikten återkommer vi med. Att det också kom upp en Hälleflundra på ca 50 kg på Råsa också gjorde ju inte dagen sämre!!
Det som fiskades bäst var med hel sej.
Från övriga båtar har flundrafisket varit generellt trögt idag, men det kan ändras fort här uppe.

Från Havöysund har även där varit en ganska trög flundra dag då inga speciellt stora har rapporterats. Däremot fortsätter sej-/kungsfisket vara riktigt bra.

Tromsö kan också rapportera en mycket trög flundra dag.
Ett märkligt fenomen som har återkommit ett flertal gånger, när fisket plötsligt blir bra på en plats så är det inte ovanligt att det även blir bra på en annan plats många distans bort. och vise verse. Vad detta beror på kan vi än så länge bara spekulera i. Faktorer som strömmar, temperaturer, lufttryck osv lär ha en stor påverkan.. lite mer forskning i området så kanske man kan knäcka koden.

Testfisket fortsätter att leverera. Idag fångades fyra flundror mellan 92cm och upp till 128 cm. Ulf ”Oxen”Hugsén tog också nytt personbästa på rötsimpa, 800 gr och ynka 50 gram ifrån att slå norska rekordet.

Johan Mikkelsen