Storflundror vid Havöysund!

Det fina fisket i Havöysund efter hälleflundra fortsätter trots ganska dåligt väder!
Merparten av båtlagen hade fångat flera hälleflundror under fredagen och de som fångade flest, tog 7 st.
Ove Lindh och hans båtlag fångade 5 flundror varav 2 st runt 50 kg! Den största dom fångade mätte 150 cm och denna fick friheten åter. Tyvärr så var flundran på 147 cm de fångade skadad och då beslöt man sig att ta med denna till land. Denna vägde 50,5 kg och var i bra kondition.
Måste vara Norges absolut stabilaste hälleflundrafiske utanför Havöysund!
Vid Söröya så var det tufft väder, men några kämpade sig ut till Kveitegrunn där man drog bra med torsk upp till 12 kg. Eddie och killarna på guidebåten körde lite ”pillemete” efter rödspätta samt lite jiggande efter hälleflundra i en vik i utkanten på Breiviksfjorden. Man blev belönad med en flundra runt 10 kg samt mängder av sandskäddor i fin storlek.
I Tromsö i går så anlände Marcus och hans far för att havsfiska i norge för första gången. Efter lite letande så hittade man fisken och drog bra med fisk, där den största torsken vägde runt 12 kg.
Vädret i dag är dåligt med starka vindar och mycket regn, men en del gäster är ute och kämpar på de olika destinationerna, trots de yttre svåra förhållandena…
I morgon skall det i alla fall blåsa mindre och det ser sedan riktigt bra ut från mitten på nästa vecka då ett högtryck skall växa sig starkt över de norra delarna i norge!

Jimmy