Sanslöst fiske i går!!

Det makalösa fisket efter hälleflundra vid Havöysund fortsätter och gårdagen var inget undantag!
Merparten av båtlagen kunde summera ihop minst 5 fångade flundror per båt och många av fiskarna var i bra storlek!
Största flundran mätte 155 cm, följt av en på 150 cm, 2 st på 142 cm osv…
Nu när vi snart avslutat vår andra säsong i Havöysund så kan man konstatera att fisket efter hälleflundra är väldigt stabilt hela säsongen, men att vi har en ”topp” nu i slutet på säsongen. Fisket följer alltså samma mönster som under fjolåret. Nackdelen med att fiska i September är väl att man inte kan fiska dygnet runt eftersom midnattssolen försvinner i slutet på Juli, men man behöver väl sova också….
Även vid Söröya så var det också bra fiske i går och äntligen fick man en riktigt bra dag vädermässigt!
Från guidebåten drog man 4 flundror upp till 27 kg, norrmännen hade 5 flundror och övriga båtlag fångade också en del flundror upp till 24 kg. Man hade också ett vettigt torskfiske med en del torskar mellan 10-20 kg.
Nu är detta det sista gäng som besöker Söröya för denna säsong och det är lite synd med tanke på de goda väderprognoserna från onsdag. Fisket brukar vara riktigt bra här efter både hälleflundra, stortorsk och storsej under denna tiden på året….
Vid Tromsö så har vädret också varit dåligt, men även om man kommit ut så har fisket varit lite trögare än normalt.

Jimmy