Strålande fiske vid Havöysund igen!

Efter en väldigt trög inledning under tisdagskvällen och onsdagen, så lossnade fisket igår torsdag vid Havöysund. Under senare delen av torsdagen så fångades det massor av hälleflundror i bra genomsnittstorlek. Största flundran vägde runt 40 kg och det skall också tappats ett par fina fiskar….
Även nu på fredagmorgonen skall det vara ”drag” i fisket och från guidebåten förlorade man tyvärr en mycket stor flundra efter 5 min fightande, redan i första släppet!
Vädret är fortfarande blåsigt, men man ligger just nu ganska bra i lä för sjön. De lovar fortsatt blåst även under morgondagen, men söndagen ser riktigt fin ut!
Vid Söröya så har man varit ännu mer drabbat av västanvinden som har begränsat valet av fiskeplatser och därmed givetvis också resultatet….
Man kämpar på nu så gott man kan och på söndag så kommer man förhoppningsvis ut på de rätta platserna!
Vid Tromsö så har vi 2 st båtlag i gång och Burkhard hjälpte ”danskbåten” att landa en flundra på 115 cm under deras första dag i går. Även här tappades 2 fina flundror, varav den ena bedömdes till att vara riktigt stor. Från ”Polackerna” så har vi ännu ingen rapport från deras första fiskedag.

Jimmy