Mängder med hälleflundra och lektorsk från Söröya…

På Söröya har det fångats en hel del hälleflundror i dag med en största på mellan 15-20 kg. Men, det mest anmärkningsvärda är ändå den torsk på hela 24 kg som fångades utanför fågelberget och som fortfarande hade rom i sig! Hur många torskar över 20 kg som fångats i år vid Söröya har jag ingen aning om, men det känns som många!!
Vid Havöysund fortsätter det goda hälleflundrafisket och Hans själv lyckades att landa inte mindre än 7 hälleflundror upp till ca. 12 kg i dag. Samtliga fick friheten åter. Från övriga båtar så har det rapporterats in mycket flundra upp till 21 kg. Man planerar även att gå en tur i natt efter att ha intagit den gourmetmat som skall serveras på hotellet i kväll. Det skall tydligen komma dit en norsk kändiskock som skall stå för matlagningen under kvällen.
Vid Tromsö så rapporterar Christer om en enkel flundra strax över 10 kg från deras båt, vid ett nytt ställe man testat.

Jimmy