Jätteflundra från Havöysund fångad och återutsatt!!

Det makalösa hälleflundrafisket vid Havöysund fortsätter och i natt så fångade Eilon Fransson sin livs fisk. Efter ett brutalt hugg så gjorde fisken en rusning på ca. 200 m innan Eilon kunde börja påbörja kampen…..
Efter en tuff men ganska kort kamp på ca. 20 min så kunde man lägga en snara runt stjärtspolen och därefter lyfta in fisken i båten. En glad Eilon kunde konstatera att fisken var 180 cm lång och bedömdes att väga mellan 80-85 kg innan flundran åter fick friheten!
Kanske den allra största flundra som är fångad och sedan återutsatt i Norge?
Ytterligare en gigantisk flundra gick förlorad från en annan båt då linan skar ner i rullen efter några brutala rusningar. Detta gjorde givetvis att linan sedan gick av….
I övrigt så landades det en hel del andra flundror också upp till ca. 35 kg!!!
Norges bästa hälleflundrafiske???

Jimmy

Eilon Fransson med gigantflundra!