Hälleflundrarace i Havöysund!!

Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tid och det visade sig inte minst vid Havöysund i dag…..
Har bara rapporter från ett par båtar och då bl.a guidebåten. En av dom andra båtarna som låg i närheten utav guidebåten träffade tydligen helt rätt i dag.
Dom startade med en flundra på 39 kg och strax därefter drog Johnny Hjalmarsson en flundra på runt 42 kg. ytterligare en halvtimma efter så stod Johnny där igen med spöet böjt som ett cykelhjul och efter en tuff kamp så var det dags för flundra nr.2 för Johnny som bedömdes väga runt 44 kg….
Båda Johnnys flundror fick friheten åter efter att ha förevigast framför kameran. En stor eloge till Johnny för detta!
Johnnys kommentar efter att ha dragit 2 st i stort sett lika stora flundror var ”dom är som tusenbröder”…….
Ett tag senare fick man också ytterligare en flundra på 17 kg.
På guidebåten som låg sidan om fick man 3 st flundror upp till ca. 10 kg. Ett klart intressant område det här och som inte ligger speciellt långt från campen.
Från övriga båtar har vi än så länge inga rapporter.
På Söröya har vinden friskat i lite mer, men ett par båtar kämpade sig ut på Reis och drog massvis av torsk mellan 10-17 kg. Övriga båtar har mest legat landnära, men hälleflundrafisket nära land har i år inte gett i från sig lika stora hälleflundror som tidigare år. Troligtvis är det bara en tidsfråga innan storflundrorna kommer in på dessa områden. Det fångades en del småflundror under dagen och förra natten så skall det ha fångats en runt 20 kg och då var man också i kontakt med några riktigt stora flundror som tyvärr gick förlorade…..
Christer Mårtensson och Jan Dehli som har hjälpt till att flytta några båtar till vår Tromsödestination är ute och testfiskar lite nya platser i detta område innan dom första gästerna anländer i slutet på denna månaden. Nu i kväll rapporterar man om en flundra runt 50-55 kg (155 cm) som fångades utav Jan. Det var tydligen en helt brutal kamp på över 1 timma och man trodde länge att det var en mycket större flundra än vad som fångades. Flundran mättes i vattnet och fick sedan friheten åter!

Jimmy