Magiske timer i nat! XL-flyndere ved Havøysund!

Ved Havøysund har fiskeriet i de sidste 15 timer väret helt vanvittigt. Teemu , som er med en gruppe fra ”Wollmars fiske” og hans bådmakkere var ude i nat. Det skulle vise sig, at väre en god ide! De oplevede et par hektiske hugperioder med flyndere i alle størrelser, der huggede vildt. En del flyndere op til 32 kg (!) landendes og genudsattes. Men pludselig stod Timo og sagde noget i retning af ”den här känns konstig!” hvorefter der sprøjtede der 150 m line af et hjul med bremsen nästen i bund! Fighten var heftig, men til sidst landedes en flynder på 166 cm (den gik ikke at genudsätte) Den er endnu ikke vejet, men anslås til 65 kg.
Samme båd, som fangede tre stk mellem 39 og 44 i går var også ude i nat og de landede ligeledes en del flyndere. Og endnu engang huggede det tungt under deres båd! Denne gang var det Martin Nordstrands jig, der havde snydt en käme. Efter endnu en heftig fight blev den landet , målt til 161cm og genudsat!
Grattis til de dygtige fiskere!
Når I läser nyheder og blogs lyder det måske som at store flyndere bare välter op i bådene, men husk på, at uanset hvor man tager hen i Norge er der mange mange timer, hvor ingenting sker, hvis man satser på helleflynder. Selv i nat var der en båd i det ”hedeste” område, som kun fik op til 5kg´s flyndere, men de kämper fortsat time efter time… og måske dag efter dag… og så pludselig sker det!
Helleflynderfiskeriet har udviklet sig heftigt, men det er og bliver stadig tålmodighedsfiskeri på linie med fiskeri efter stor laks, ørred eller gedde.

Hans