Torsk i rå mängder!

-har lige snakket med Jimmy, som har tyvstartet fiskeriet efter skrei (torsk fra Barentshavet) fra Sørøya sammen med nogle venner. De søsatte og klargjorde campens både i onsdags og derefter har de 8 gutter fisket torsdag, fredag, lørdag og søndag. Som rygterne sagde var der ufattelige mängder torsk i alle størrelser fra 4 kg og opad ganske tät på land. I perioder har ekkoloddet vist 30 m tykke torskestimer i hele områder!
I dag toppede størrelsen på de to både ved 27,1 kg. Det var vores trofaste gäst Christer Mårtonsson som dermed fangede sin 5. torsk over 27kg på Sørøya – en helt utrolig prästation. ”Gratis” til ham. Näststørste torsk i dag var 23,1 og omkring de 15-20 kg var der mange. Kun de allerstørste fisk er vejet for skåne fisken før genudsätning. Torskene hugger på shadjigs på 25-30cm. Dagen bød også på en lille overraskelse, da en helleflynder på 14 kg blandede sig i de massive torskemängder og snuppede en jig!
Største torsk på de fire fiskedage landedes i forgårs. Den vejede hele 28,7 kg og var 139 cm. En fantastisk størrelse torsk, men de findes jo väsentlig større. De små erhvervsfiskefartøjer, som fisker i samme område har dagligt torsk på 30-40 kg. Så alle venter på hvornår det lykkes..
De näste 3 dage ser ikke lovende ud, da der forventes meget vind. Den ene båd tager et kort sats i morgen tidlig, men ellers står den nok på velfortjent afslapning og restitution af arme og ben!
Sørøya bloggen er så småt ved at väre i gang. Check den längere nede på forsiden!

Hans Hagerup