Snart säsongsstart!

Nu närmar det sig säsongsstart med stormsteg och om allting fungerar som det skall och vädret är med oss så inleder vi fisket på torsdag. Om tekniken fungerar så kommer vi att rapportera ”live” på vår blogg från Söröya. Första turen nu är en ”kompistur” och dom första ”riktiga” gästerna kommer upp på kvällen den 18 mars.

I fjol så hade vi ett helt otroligt fiske efter torsk vid denna tid och från 2 båtar landade vi 19 torskar över 20 kg med en topp på 28,4 kg under 5 dagars fiske. Om jag inte minns fel så fick vi alla 20+ torskarna under 2 av dessa dagar!
Nu är målsättningen att komma över 30 kg!

Eller varför inte en sådan som på bilden nedan…..
Denna torsk fångades av en yrkesfiskare för en 8-9 år sedan i nordnorge och vägde hela 43,5 kg!

2004 fångades en ännu större torsk av en av yrkesfiskarna i Sörvaer och denna tyngde ner vågen till 47,1 kg!
Följ vårt fiske i nästa vecka!

Jimmy

43,5 kg!