Bilder på supertorskarna, uppdaterad kl. 22.00

Som jag tidigare förutspådde så skulle torskfisket nå sin topp i slutet på säsongen vilket också skett dom sista åren. Även fisket efter storsej och hälleflundra är bra vid denna tid så det är lite märkligt att inte fler provar fisket i September?

Det är visserligen inte midnattssol som gör att man kan fiska dygnet runt men det är ändå ljust en 15-17 timmar per dag vilket räcker för att tillgodose dom flestas fiskebehov. Vädermässigt räknas September som en sommarmånad här uppe och det brukar vara stabilare väder än t.ex Maj månad. Vi avslutar nu säsongen på torsdag men har lite folk uppe efter denna datum. Till helgen kommer det ett gäng från vår samarbetspartner Arronetbåtar som skall testa sina båtar i denna miljön och förhoppningsvis få lite fisk med sig hem!
Några fiskevänner kommer upp på måndag nästa vecka och stannar sedan till den 25/9. Troligtvis kommer vi att förlänga säsongen nästa år till den 24/9, för det är väl lite fel att avsluta säsongen när fisket är så bra?
Välkommen du också att prova fisket i September nästa år när fisket är riktigt hett!

Nedan ser ni Charlie med våra Polska gäster och nedersta bilden visar Christoffer Karlsson från Åsenhöga (t.v) med den nu största svenskfångade torsken någonsin på 34 kg och vår ena guide Charlie (t.h) med torsken på 30,2 kg som en av våra polska gäster fångade.

Troligtvis första gången någonsin i Norge där det fångas 2 torskar över 30 kg på samma dag!

Jimmy

Stortorskar

34,0 kg + 30,2 kg