Nya storfiskar i helt underbart väder!

Sjön ligger som en spegel och det är strålande väder rapporterar våra guider ifrån det nordligaste norge!
Nu sista veckan på säsongen är campen bara till hälften belagd trots att både fiske och väder brukar vara bra vid denna tid (utom förra veckan…..).
Dagarna är också ganska långa och det ljusnar vid 03-04.00 och det blir mörkt vid 20-21.00 på kvällen. I dag drog dom flesta båtar i väg på långtur till Storskalltaren och Charlie och hans gäster från Polen i den ena guidebåten provade först norra delen. I första släppet så small det till i spöna för alla 4 i båten och alla stod och drillade riktigt stor fisk!
Tyvärr så gick det inte så bra då en av fiskarna klev av kroken, två linor gick av medans Charlie fick upp sin fisk som visade sig vara en torsk på 16-17 kg.
I nedsläppet efter fick man ytterligare någon torsk över 10 kg innan fisken försvann och man fick leta vidare. En del torsk ytterligare över 10 kg fångade man innan en hälleflundra på 19 kg klev på kroken till en av våra Polska gäster. På hemvägen stannade dom vid Runningen där man drog en del torsk och mycket sej mellan 3-10 kg. Från Thomas båt rapporterar man om hälleflundra runt 25 kg samt en mindre och torskar upp till 18-19 kg. Från övriga båtar vet vi inte så mycket men en annan av båtarna har vägt in torsk upp till 19 kg.
I morgon så kommer nog någon av båtarna fiska kungsfisk och några går till Råsa så fler spännande rapporter följer från ett Söröya i sensommarväder!

Jimmy