Bild på unik Kveitedubblé!

Fick en bild och rapport från Lars Gustafsson som besökte oss i slutet på Augusti och lyckades med den otroliga bedriften att fånga en dubblé på hälleflundra där båda fiskarna översteg 10 kg!!!

Har själv aldrig hört talas om något liknande i Norge!
Här är hans rapport:
Här kommer en bild på kveitedubblén som jag fick när vi var hos Er på Söröya mellan den 21-28 aug. Jag fiskade med en jigg och en upphängare, så flundrorna tog varsin. De var oerhört pigga och fajten pågick i ca 10-15 minuter. Det var inte förrän de kom upp mot ytan som jag upptäckte att det var två hälleflundror, vilket förklarade rusningarna som var oerhört ryckiga och knyckiga, trodde flera gånger att jag skulle tappa fisken (fiskarna).

Från att tidigare haft personbästa på 5.5 kg (Söröya 2007) så blev detta nu en speciell höjning av pb till 10.5 kg, samtidigt som det blev dubblé, den andra vägde ca 10 kg!

Både jiggen och upphängaren satt bra i käften på de båda flundrorna. En av flundrorna återutsattes för att få växa på sig. (Kroken som sitter vid sjärtfenan på den ena flundran fastnade där efter att vi hade fått in den i båten),

För övrigt så hade vi en härlig vecka med kanonväder men också ett bra fiske efter andra arter, t.ex. när vi en dag riktade efter havskatt så fick vi 11 st i vikterna 3-5 kg
( 9 återutsattes). Vi fick också fina kungsfiskar upp till 3.1 kg och torsk upp till drygt 12 kg. Vi hade också på ett par hälleflundror som vi tappade.

Kul också att Du/Ni har satsat på bra båtar och bra utrustning.

Som det ser ut nu så kommer vi att höra av oss ganska snart igen för att boka en vecka hos Dig/Er under 2009.

Tack för den här gången.

Hälsningar
Lasse Gustafsson

Jimmy

Lars Gustafsson 10,5 kg + 10,0 kg