Jättetorskar och storflundra!

Lördagen blev som väntat bortblåst och det blev en av mycket få dagar i sommar som vi behövt ställa in. Dom 25 gäster som vi har på plats nu har annars fått uppleva ett skapligt fiske både i går och i dag. Jag själv är nyss hemkommen från Söröya men var ute på en tur i går med 3 gäster från Holland i båten. Vi avvaktade till kl. 14.00 med att gå ut för att sjön skulle hinna lägga sig efter lördagens kraftiga västanvind. Nu var det fortfarande tufft när vi gick ut men det blev bättre allteftersom och på kvällen var det riktigt fint liksom fisket. Fisket startade som sagt trögt i den oroliga sjön och Julius tappade tyvärr en riktigt fin fisk på Runningen efter en lång fight, men han lyckades med konststycket att hiva upp ett av våra drivankare på 80 m djup som var förlorat från guidebåten för lååång tid sedan(!!!)

Det var inte Julius dag i dag och han tappade även en fin fisk på nästa ställe som vi besökte medans hans holländska kamrater båda 2 blev medlemmar i 20 kg:s klubben med fiskar på 20,0 kg + 20,5 kg. Jag själv hade heller ingen större lycka och tappade 2 riktiga grisar och fick nöja mig med en 10 kg:s…..

Värst denna dag var annars en av våra svenska gäster som drog en torsk på hela 28,2 kg! Ett stort grattis!
Var också mycket sej mellan 5-7 kg som förgyllde tillvaron mellan torskarna.

I dag när jag åkte hem så stack gänget ut till Råsa i strålande väder och fisket var mycket bra när man anlände men avtog allt eftersom. Man kunde dock summera i hop en riktigt fin dag med hälleflundror på 48 kg + 18 kg + 15 kg där Stefan Eliasson drog det längsta strået med den största fisken.

Charlies båt hade ett bra torskfiske med ett par torskar över 20 kg och ett par strax under dom 20 samt ytterligare ett antal fina torskar. Största torsken i denna båten togs av Krister Svensson och drog ner vågen till 23,2 kg. Hans Hagerup som också nu är uppe och guidar tog över holländarna i båten där man drog en hel del fina fiskar mellan 10-17 kg i dag.

Nya rapporter följer i morgon från ett soligt Söröya!

Jimmy

Stefan Eliasson 48 kg