Sista 2 dagarnas fiske

Under tisdagen var fisket ganska segt uppe på Söröya och inget nämnvärt kom upp. Hans och gästerna i ena guidebåten drog ner till sydsidan av Söröya och fick en 4-5 hälleflundror av mindre modell och tappade ett par stycken varav den ena var något större.

På onsdagen stack 4 båtar ut till Storskalltaren medans dom andra båtarna fiskade närmare land. På Storskalltaren kom det upp 3-4 hälleflundror varav den största var runt 110 cm (ca 17 kg), torskar upp till 17-18 kg samt sej upp till knappa 10 kg. Av båtarna närmare land så har jag fått rapport från 2 båtar som hade fått torsk upp till 17,5 kg och som sedan gått över till fiske efter kungsfisk på specialstället och där hade dom fått väldigt mycket kungsfisk men inte dom riktigt stora enl. söröyamått utan toppfisken stannade på 2,6 kg.

I dag torsdag är det bytesdag och ett fantastisk väder på Söröya med helt obefintliga vindar och ett helt stilla hav. Det planeras för långtur i morgon och då troligtvis till Råsa.

Rapporter från detta fiske följer!

Nedan ser ni några torskar från söndagens fiske, bl.a en skymt av torsken på 28,2 kg!

Förövrigt den 9:e torsken över 27 kg i år!

Jimmy

Stortorsk 28,2 kg

Holländare med 20,5 kg + 20,0 kg