Sista tidens fiske

Har tyvärr haft dålig tid att uppdatera sista dagarnas fiske men det har präglats mest av dåligt väder och med det sämre fiske. Tisdagen var dock ganska hygglig med flera fina hälleflundror upp till 26 kg och torskar upp till runt 18 kg. Under onsdagen började det att blåsa en del men inte värre än att man kunde bedriva ett hyggligt fiske. Några båtlag träffade på stora stim av torsk där stimmen var 20 m höga och man fick fiska av sig rejält även om fisken var av mindre modell i storleken 3-7 kg. En del hälleflundror landades också och ett båt lag lyckades fånga 5-6 st denna dag men av mindre modell. Torsdagen var bytesdag och på kvällen gick ett par båtlag ut i en ganska tuff sjö. På ett av dom närmsta grunden lyckades man fånga en del sej i hyfsad storlek mellan 5-10 kg samt en större torsk strax under 20 kg. I går fredag var vinden väldigt besvärlig och det satte avtryck i fisket som kanske var ett av dom sämre i år….
Ett par mindre hälleflundror fångades och lite havskatt men annars var fisket inte mycket att skriva om i dom väldigt svårfiskade förhållanden som rådde.
I dag ser det ut som att vi får en av väldigt få dagar i sommar som blir inblåst men redan från middagstid i morgon och framöver ser det väldigt bra ut på väderprognoserna och då skall det jagas storfiskar igen!

Jimmy