Fläckig havskatt fångad!

Variationen i fisket på Söröya fortsätter och i natt skall det ha fångats en fläckig havskatt på 18 kg ute på Reis. Fångstmetoden var hel sej och djupet 95 m. Fångstman än så länge okänd men det var en av våra svenska gäster. Anders Jonasson och hans fiskekamrater i ”Bulan” har fått blodad tand på djuphavsfisket och i går kväll drog Esben kungsfisk upp till 8,3 kg (den 11:e över 8 kg denna veckan!!!), Stefan lubb upp till 15,65 kg, Patrik Kungsfisk upp till 7,95 kg medan Anders själv fick nöja sig med kungsfisk upp till 7,6 kg!
Jakob som är ute på Råsa med 2 andra båtar rapporterar om trögt fiske nu på morgonen men nu vid 11-tiden vänder det mot flod och man hoppas att stortorskarna börjar bita då!
Våra norska gäster befinner sig ute på Storskalltaren tillsammans med vår guide Charlie och en av båtarna med danska gäster. Fisket här har än så länge varit ganska trögt och den största hälleflundran än så länge är ”bara” på 18 kg.
Fler rapporter följer från ett soligt och varmt Söröya!

Jimmy