Ännu en fläckig havskatt!

I går lyckades Arne Reitan som tidigare i veckan fått bl.a hälleflundra på 40 kg sätta ännu ett personbästa. Denna gång var det en fläckig havskatt på 16,15 kg som bet över hans agnade krok på 239 m djup på vårt lilla specialställe….
Annars var fisket ganska trögt i går och dom som hade valt att gå till Storskalltaren rapporterade om en del hälleflundror upp till ca. 18 kg och ett trögt torskfiske.

Dom 3 båtar som valt att gå till Råsa hade ett ännu trögare torskfiske och största torsken här vägde runt 15 kg annars var det mest småtorsk. Här låg också flera stora snurrevadsbåtar och deras kraftiga ekolod verkar störa fiskarna. Har varit med om det flera gånger förr att det nästan är omöjligt att få fisken till att bita om det finns snurrevadsbåtar i närheten. Har också fått en bild på ett camprekord som sattes för ett par veckor sedan och det var en sjurygg på 0,8 kg som fångades av Fredrik Jonsson under mete i Murmanskviken. Här tappade man också en hälleflundra runt 15-20 kg som hade huggit på räka på lätt utrustning. Efter en brutal fight så drog den av 0,35 mm nylonlinan uppe i ytan…….

Jimmy

Nytt camprekord