Fler jättekungsfiskar och stora hälleflundror!

Under gårdagen drogs det 4 kungsfiskar över 8 kg i Jakobs båt och ytterligare 2 st över 8 kg i en annan båt! Största kungsfisken under gårdagen vägde 8,9, alltså strax under det nysatta världsrekordet. Det är väl bara en tidsfråga innan det slås igen, men däremot så tror jag att världsrekordet på lubb som Anders Jonasson slog häromdagen på 17,2 kg blir oerhört svårslaget………

I dag har det fångats kungsfisk upp till 8,4 kg och ett gäng som kom tillbaka från Storskalltaren hade med sig flera fina hälleflundror in där den största på 40 kg fångades av Arne Reitan och Odd Larsen fick en på 23 kg. Man tappade tyvärr också flera riktigt stora flundror där den ena troligtvis var oerhört stor…….

Efter att ha kört efter fisken i 45 min knäckte den spöet och strax efter havererade rullen med linbrott som följd…….

Torskfisket var sämre men dom lyckades få en fin torsk runt 20 kg.

2 båtar har nu i kväll gått upp till Råsa för stortorskfiske och några båtar planerar för långtur till Storskalltaren i det ljuvliga sommarvädret med bleke hav, klarblå himmel och en temperatur runt 20-25 grader…..

Vädret har varit mycket bra på Söröya en lång tid nu och fisket har också varit stabilt med stora fiskar av många olika arter var dag!

Jag väntar fortfarande på bilder på rekordfiskarna, men jag lyckades hitta en bild på dessa fiskar på en forumsida på internet, denna ser ni nedan.

Jimmy

Världsrekordfiskar!