Å #13 #14

Ännu en vecka med fiske har kommit till sitt slut här på Å vid södra Lofoten. Vi har haft en fin vecka och fisket har inte gjort oss besvikna! Bra med torsk i matstorlek och fantastiska hälleflundror som med jämna mellanrum kommit på besök vid båtarna. Man kan verkligen känna på Luften att det är höst på gång och flundrorna parkerar grundare och grundare för varje vecka, fisket på yttersida av lofoten har verkligen varit hett!

Vid tidigare inlägg hintade vi om att vi var på väg på långtur och vi kan meddela att det blev riktigt lyckat! Området som även är känt vid namn VARDAGSRUMMET är en helt fantastisk plats där man aldrig riktigt vet vad man kan förvänta sig, fisket bedrivs på oändligt stora områden med både chans på flundra som riktigt stor torsk! Väl på plats dröjde det inte lång tid innan radion blev varm av rapporter med stora torskar och fina flundror.Samtliga båtar som hängde med på långturen fick ett par flundror i varierande storlek, flera fina fiskar mellan 100-130cm samt en magisk fisk på 185cm i Dannes båt!Mr RVE fick förutom den på 185cm ytligare två magiska fiskar dagen innan på 150 och 160cm… snacka om att vara inne i ett flow!

Marcus som körde britterna häromdagen lyckades med ett riktigt fint fiske där dom lyckades pricka in en helt magisk fisk till gästen Sam, efter mätning konstateras det att den är riktigt stor med sin läng på magiska 211cm!Grabbarna i båt 6 lyckades även dom fint med en grym fisk på 172cm!

Men när personer är inne i ett flow så är möjligheterna aldrig slut förens betens är uppe ur vattnet och Sam skulle visa sig som flundrakung återigen. För sista dagen och sista driften när Alex avbrutit fisket så bestämmer sig Sam för att veva upp betet riktigt långsamt och ca 10 meter under båten tar det tvärstopp! En riktigt go fight utspelar sig innan Sam kan stoltsera med sin andra flundra över 2 meter denna vecka!

Helt sjukt och stort grattis Sam och Grabbarna till inte bara en utan två fantastiska fiskar!

N

Början på nya veckan som stundar här på Å har varit grym med allt från flundror till stora torskar och långor

Tight Lines//

Daniel, Alex och Marcus!