Å #7 och #8 Med flera över 180cm!

Denna vecka har verkligen bjudit på finfiske i finväder! Långa dagar med nästintill tropisk värme har gjort gästerna från föregående vecka ordentligt solbrända!

Guiden Daniel passade på att ta en sväng med sin tjej Felica för att testa att lura upp hennes första flundror och efter ett snabbt stopp för betesfisk så var första flundran i båten! följt av ett par andra. Daniel testar själv lyckan och krokar en riktigt fin fisk som efter ett par vändor kan mötas och fotograferas till fina 194cm!

Efter dag två (Terminators) Jakobs båt så fortsatte dom att leverera fantastiska fiskar! Vad sägs om två ytligare flundror över 2 meters gränsen med den största på 220cm samt den ”mindre” på makalösa 207cm… Jakob visar återigen vart skåpet ska stå! Totalt på 6 fiskedagar har dem alltså 6 st över två meter med 230cm i topp! Magiskt fiske och hatten av från samtliga guider på Å!

Terminators vän Mads och hans son hängde med ut ett par dagar och hur sjukt är det inte att det kommer upp en till kalas fisk på sjuka 190cm, störd fisk och stort grattis!Att i den åldern orka att bärga den fisken är djupt imponerande!

Även ett stort gäng matflundror i storlekarna 84-110cm cm har landats mellan båtarna samt ett par ilskna havskatter som mer än gärna försöker bita en i fötterna när man får in dem i båten.

Den här veckan har vi även haft besök av havforskningsinstitutet i Norge med Keno i spetsen och vår guide Alex som rattade båten. Denna vecka har deras största fokus varit på att märka storsej, ett jobb som definitivt är svårare gjort en sagt, många variabler ska stämma in… Enbart ytbeten Rätt storlek på sejen Kort fight Samt otroligt noga och varsam hantering under märkningen av Keno och kompani! Ett spännande projekt som vi garanterat kommer få höra mer om i framtiden! Med rapport om sjukt bra sejfiske av Alex och Keno så var det samtliga båtar som ville testa lyckan, och flera båtar kom över den magiska 15kilosgränsen, helt otroligt och något man kan testa på när flundrorna inte är riktigt i stöten!

torskfisket fortsätter vara stabilt med mycket fisk i 5-10 kg klassen samt att det tittar upp en och annan på 15-22kg som är riktigt stora mattorskar.

i detta nu skvallrar det redan om nya stora fiskar på campen och i nästa rapport lär resultatet knappast vara fattigt!

Tight Lines//

Daniel, Alex ,Marcus och Ludvig