Å! #2

Senaste veckan på Å har bjudit på fint väder likaså som fantastiska fiskar, Första dagen körde flera båtar ut på torskfiske med guidebåten i spetsen. Bra mängdfiske men dom större exemplaren saknades. Men hur som så blev det mycket fisk i lämplig matstorlek runt 5-8 kg klassen, även ett par goa flundror landades med en topp på 150 för Garmin/Omega gänget!

Annars har fisket varit stabilt med undantag att mornar och en bit in på mitten av dagen verkligen levererat starkt medans det dött av på eftermiddagen, vad det beror på är svårt att sägen men skulle kunna vara för att det otroligt bra väder vi haft med bleke och sol i flera dagar.

I lördags var det fullt fokus på flundra i guidebåten och vid 07 så mötte Daniel upp gästerna vid bryggan i t-shirt och solbrillor, Några av dem holländska gästerna satt ute och solade och drack öl efter ett härligt nattpass och det kändes verkligen konstigt att man faktiskt befann sig i nordnorge och inte i tropikerna. Efter en stunds letande efter betesfisk kunde äntligen fisket börja och det dröjde inte mer än ett par minuter innan Dan i guidebåten krokar en riktigt skaplig fisk som efter ett par vänder kunde landas och mätas till goa 130cm! go start och kort därefter var det dags för Torhill att leverera i vanlig ordning och tillslut satt dem andra gästerna som förblufade då det varge gång kom upp en flundra på ekolodet så var det på Torhills spö det högg!

Men efter en effektiv morgon krävdes det en lång väntetid innan det skulle börja gunga i spöna igen, Det var ändast Geir och Grabbarn i båt 7 som riktigt lyckades och kunde raportera in 7 flundror där dem två största var runt 130cm. Dan börjar med en fin på straxt över metern följt av att Torhill återigen får briljera med ett par snabba med största på 129cm. fantastiskt fiske och fantastiskt sällskap i guidebåten gjorde helt klart succé och det var bara en tidsfråga innan någon skulle kroka en bättre fisk!

Sista dagen och återigen finväder som helt klart varit ett genomgående tema den här veckan. återigen flundra i sikte och redan i första driften kommer det upp en riktigt stor fisk på ekolodet i guidebåten följt av att Dan snyggt sätter cirkelkroken, en go fight i solen utspelar sig och efter ett tag kan vi skymta en fin fisk närma sig under båten. en halvsmidig landning senare kunde Dan Fotas med sin andra flundra över 150 med denna magiskt fina fisk på 166cm! Efter det så var alla ögon på Fanny som inte landat någon flundra en under veckan, nytt sänke, ny krok och lite blingbling på hennes spö skulle visa sig vara melodin då från ingenstans allt släppte och hon stolt fotas med 4 snabba flundror på knappt 1 timmes tid!

Men för att ro Båten i hamn vill vi kröna en av veckans Omega båtar (båt 6) till veckans flundrakungar, med inte mindre än 11 landade flundror sista dagen var det äntligen dags för Christer att förfina sitt tidigare Pb efter många resor. När man hörde båt 6 ropa ut att Christer drillar sin livs fisk så fick nog samtliga båtar lite gåshud och efter en väntetid på att radion skulle avslöja något så om det efter efterlängtat jubel och en Otroligt fin fisk på 218cm kunde bli landad! Stort Grattis Christer!!!

Nu inväntar vi alla kommande gäster för nya veckan, men några har tjuvstartat och det är inte mindre en Jakob ”Terminator” och Mads som knappt hunnit blöta sina beten och det redan landats något enormt!

Mer om det i nästa rapport!

Tight Lines, Daniel, Marcus, Alex och Ludvig!

A