Bra fiske i Nappstraumen!

De senaste dagarna så har det varit ett fantastiskt fiske trots svåra förutsättningar med vädret. Vi har kunnat kommit ut på havet alla dagar, dock så har det varit mycket fiske i strömmen och i närområdet med ett fantastiskt resultat på stor sej och hälleflundra. Gästerna har fiskat riktigt hårt, både på dagarna och på nätterna. När vindarna har lagt sig och vädret är bra så har de passat på att åka ut. Ban den som ger sig efter. Det är skönt att det ger utdelning för gästerna när de är ute på havet och kämpar för varje fisk. Det har kommit upp flera fina hälleflundror runt 1 m och även ett par fiskar som mättes in på 123, 117, 116 cm. Fantastiska fiskar som fick simma tillbaka i havet och växa till sig.

Det har även varit riktigt bra med stor sej i närområdet. Det är en fantastisk fisk att spinnfiska efter dom är starka och så är det många av dem när de är ute för att äta. De flesta sejarna har varit mellan 8-10 kg. Med någon toppfisk på ca 12 kg.

Bland all sej så har vi också hittat torskarna. Det kan vara lite letande men när man hittar torsk stimmen så smäller det bara på ofta så sker det att det blir dubbel eller trippel hugg i båten. Torskarna som har kommit upp har varit runt 8 till 10 kg, även någon 15 kg har kommit upp för båtlagen. 

Bleka fisket fortsätter att levereras vid grantopparna. En av de största blekerna denna veckan stod Linda för som var på cirka 7 kg. En fantastisk fisk, snyggt jobbat.

Hälsningar// Calle, Kristian & Gustav