Magiska dagar under första veckan i Havöysund

då har vi avklarat första veckan för säsongen i Havöysund och vi har ju odiskutabelt haft en helt fantastisk vecka! Våra 2 svenska gäster Fanny och Dan har delat Guidebåten med tre mycket trevliga tyska gäster Stefan, Andras och Tina. De första fyra dagarna på veckan har på riktigt vart helt spegelblanka mestadels och vi har åkt runt på många olika platser för att fiska torsk och hälleflundra.

Torsk har vi fångat i överflöd och det har nappat hur mycket som helst, men storleken har vart liten på torsken, men fortsatt mängder av fina matfiskar som legat runt 5-8 kilo och någon större på 12. Men hälleflundrorna har ju faktiskt vart på plats och vi har fått ett par sjuka upplevelser. Som ni sett har vi dragit några riktiga kanon fiskar med topp på 175 centimeter! Mängder av val är också på plats i området, så Finnvalar, Vikvalar, Vitnosdelfiner och Tumlare hör till vanligheterna att få se här ute för tillfället.

(Anledningen till att 135cm flundran är fotat i båten är pga. att det blev trassel med krokar i repet vid landningen vilket hindrade mig från att kunna dra igenom kroken och taila den utanför båten. Vi rekommderar fortsatt alla att fota alla fiskar över 130 centimeter i vattnet utanför båten)

Vi är mycket nöjda med att vi är igång här upp nu och starten på säsongen måste mycket godkänt! Nu inväntar vi nästa gäng som anländer senare under dagen!

Tight Lines// Douglas Dahlberg & Andreas Hugsén