Denna veckan har verkligen varit en tuff inledning för våra gäster och ser tyvärr ut att att hålla i sig med stabila 10m/s nordostlig riktning… Dessa vindstyrkor stoppar oss inte här i Risøysundet däremot blir vi tvungna att söka oss in i fjordsystemet där vi ligger mer skyddade av de höga fjällen och den storslagna naturen. Även om fisket generellt sett aldrig är lika bra längre in i fjordarna jämfört med kanterna ut till det öppna havet så väntas det alltid något spännande även här inne. Första dagen lyckades samtliga båtar landa hälleflundra med topp på 131cm till Carl i båten som Marcus guidar ifrån! Det var även hans första hälleflundra så en grym inledning för Carl och stort grattis till nya rekordet!

Dag 2, riktade vi in oss på lite mer mixfiske i guidebåten och lyckades landa ett gäng fina koljor med flera på runt 3 kg och topp på 3,7kg samt 3 stabila havskatter där största tyngde ner vågen till hela 6,5kg till George i guidebåten och samtidigt landade även Robin en fin havskatt i nästan samma kaliber! Även idag så var Pierre ”Flundrakungen” i båten då han nu lyckats landa 3 hälleflundror medans hans kamrater fortfarande inte fått någon, så det måste sitta i fingerspetsarna på Pierre!

 

Dag 2 lyckades även Marcus guida upp en fin flundra på 139cm till Terry trots de svåra förhållandena.


Det fångades även en hel del torsk i fin matstorlek. Men de riktigt stora hoppas vi komma i kontakt med så fort vinden har mojnat.

Så låt oss fortsätta be till vädergudarna så fortsätter vi nöta på här i närområdet! Kan ju trots allt inte klaga på denna inledning med tanke på vädret!


Hälsningar,
Johan Mikkelsen & Marcus Eriksson