Veckosummering Vesterålen!

Denna vecka har det verkligen leverarat här i Vesterålen med fina flundror, stora torskar och stor sej även en del andra arter i fina storlekar.

I fredags var det första dagen för gästerna och Marcus guidade ett gäng sköna Irländare som var häruppe i Norge för allra första gången. De åkte ut till en plats som vi har fått riktigt bra resultat de senaste veckorna och mycket väl var det riktigt bra nu också. Redan efter första driften hade de landat ett par fina torskar över 10kg. De andra båtarna som låg på samma plats och hade också ett riktigt bra fiske på torsk. Efter ett par drifter med mycket torsk och fina sejar så kände de sig nöjda och tog sikte på ett område där flundrorna håller till. Precis när de ska åka så ropar båt 2 att de har någon riktigt otäck fisk och håller upp den i båten. Då ser Marcus att det är en fin Marulk på runt 5kg! Det blir den tredje Marulken vi landar denna säsong i Vesterålen! Efter ett par snabba bilder får den återigen simma ner till djupet.

Marcus med båt 2 åkte vidare in till ett sund för att drifta efter flundra. Det strömmade på bra i sundet och de fick bra och fina drifter och efter ett par drifter kunde de landa en fin flundra på 80cm som fick följa med tillbaka till campen.

Dagen efter var alla taggade på flundra och Marcus i båt 6 åkte tillbaka till sundet men denna dagen blåste det friska starka vindar och strömmen i sundet gick åt andra hållet så blev det inte helt lätt. Efter ett par timmar avtog vinden lite och det blev betydligt lättare att få bättre drifter. Alla båtar var samlade och låg och driftade efter Hälleflundra men det skulle dröja ända till den sista timmen innan det hände något. Efter 5-6 timmar med inte ett pet på betena så tog det tvärstopp i Annas spö. Först var hon säker på att det var botten napp så hon gav över spöet till sin son men han kände ganska snabbt att det inte var något botten napp och linan började spruta ut! De anropade Marcus på radion och han var snabbt på plats och kunde hoppa över i båten för att hjälpa till att säkra fisken. Men fisken vägrade ge upp i första taget och gjorde en rusning till botten och det var bara att börja pumpa upp den igen. Efter en intensiv och kort fight kunde Marcus säkra den. Trots att den var säkrad ville den inte ge upp och Marcus fick hålla i hårt tills den lugnade sig men efter det kunde den mätas till 141cm innan den fick återigen kunde simma ner mot djupet!

Efter det vände de skutorna hemåt efter en lång dag för att ta nya tag imorgon!

Dagen efter hade vädret slagit om och det skulle bli riktigt stökigt med både starka vindar och regn. Marcus som guidade båt 4 valde därför att gå ut lite längre först för att hinna med ett par släpp efter Kungsfisk men tyvärr fick de vända om för att ovädret kom in tidigare än planerat. Det blev att åka in till ett sund närmare campen för att drifta efter flundra. De hade ett par kontakter med flundra men de var svårflörtade den dagen och efter ett par timmar vände de tillbaka till campen. Inne vid campen var de andra båtarna också på plats. De hade haft ett riktigt bra fiske på stortorsk och landat många fina över 10kg och den största på 16kg, inte så långt ifrån campen. Båt 3 hade även lyckats ta en fin kolja på 4kg! Båt 2 var fortfarande ute men när de kom in i hamnen hade de lyckats i slutet av dagen ta en fin flundra på 120cm!

Idag fortsätter skitvädret så gästerna väljer därför att gå tillbaka till samma plats som igår för att fiska torsk och flundra!

Tight lines,

Marcus