Galet mängdfiske i Nappstraumen!

Denna vecka har vi vår holländska samarbetspartner Cordes Travel på campen ihop med massa fiske tokiga gäster. Redan från start hade samtliga båtlag ställt in siktet på ett mixat fiske där majoriteten av våra gäster framförallt ville känna på fighten och styrkan i en riktigt stor sej. Då vädret den första halvan av veckan har bjudit på svaga vindar och lugnt hav så har valet av fiskeplatser varit oändliga.

Redan första dagen fick många av våra gäster känna på det som dom länge hade väntat på, mängder med fin torsk och stora sejar som bjöd på riktigt fina fighter, och så har det sett ut i stort sett varje dag denna vecka. Idag fullkomligt kokade havet med hur mycket storsej som helst och mängder med grov torsk där samtliga båtlag har fått känna på stor fisk en bra bit över tio kilo. Calle som åkte ut i båt 2 idag hade som planerat storsej i siktet, efter en stund sökande såg Calle plötligt hur det dök upp några riktigt fina pelagiska ekon på ekolodet och efter någon minut kom det bara in mer och mer fisk på ekolodet och det verkar inte finnas något stopp. När han sa åt gästerna att släppa ner så frågade dom om hur man får riktigt stora sejar, då Calle tog upp en Crazy Daisy 400gram tittade dom frågande på honom och tänkte att de där måste ju vara alldeles för stora beten. Men sagt är sagt och när gäster började släppa ner så hann dom bara komma halvvägs innan det small på rejält på flera spön i båten, efter många glädjerop och många härliga fighter lyckades dom landa flera fina sejar under dagen mellan 10-14 kilo och mitt i detta sejstim lurade även en och annan riktigt stor torsk där dom fick några riktigt fina fiskar på dryga 12 kilo. Samma sak blev det för majoritet av våra grupper, alla båtlag kom in idag med nya personbästan och häftiga fighter. Mitt i detta torsk och sejrace kom det även upp två fina flundror mellan 85 och 106 centimeter. Största torskarna än så länge ligger på dryga 15 kilo och sej på 14.

Morgondagen ser även den väldigt lovande ut så vi hoppas på fortsatt kanonfiske och flera personbästan.

Tight Lines

Martin & calle