Efter vår senaste lyckade flundrasatsning med svenskarna i båt 5 så ville dem testa lyckan igen i samma område under sista nattpasset! Även britterna från båt 2 hängde med på denna satsning och även denna gång lyckades bägge båtlagen riktigt bra!
Båt 5 lyckades landa hela 4 st hälleflundror med en toppfisk på 130,5cm till Markus som också blev hans första landade hälleflundra någonsin, mycket nötande ligger bakom denna fisk och jag lyfter på hatten för hans beslutsamhet att inte byta jigg trots att båtkompisen erbjöd han byta jigg ett flertal gånger under veckan då de andra lyckats landa ett par flundror på andra jiggar.. Men skam den som ger sig och tillslut stod han där under sista nattpasset med tunggung och en skrikande rulle! På vår facebooksida kommer det publiceras ett kort klipp från denna fight och där ser man verkligen lyckan i Markus, vilken känsla!!!


De hade även kontakt med flera hälleflundror och gästen Johan tappade tyvärr en större flundra också!
Även denna gången fick de uppleva sjukt torskfiske på gruntvatten där de landade torsk upp till 10kg som högg precis under båten!

Man kunde alltså kikfiska torsk och storsätt välja vilken torsk man ville ha!

Även britterna med Colin Smith och gänget lyckades landa 3 hälleflundror, och Carl kunde äntligen landa sin första Hälleflundra någonsin, en grym känsla och efter detta så har verkligen flundrafebern satt in för killarna i båt 2! De berättade också om en STOR flundra som de uppskattade till 6ft lång. dvs 180cm+ hälleflundra som följde med hela vägen upp till båtkanten, tittade på jiggarna och försvann sedan ner i djupet igen!!!

Så det finns verkligen chans på både stora och många hälleflundror här på Vesterålen, men det gäller såklart att man går ”All in” som dessa killar för att lyckas! Vi hade även ett båtlag som fiskade på yttersidan denna natt och de lyckades också landa en hälleflundra på 130cm!

Vi får heller inte glömma en marulk som Torsten kom in med på hela 8,5kg!!!

Denna fisk hör verkligen inte till vanligheterna men ännu en gång så visar Vesterålen sin fantastiska artrikedom!

Vem vet vad vi lyckas fånga under nästa veckas fiske?! Fortsätt följa våra rapporteringar så lovar jag att det kommer mer från oss!

Tight lines,
Johan Mikkelsen