Magiskt mixfiske i Nappstraumen.

Veckan som varit har bjudit på blandat väder med blandade förutsättningar men med facit i hand har det verkligen varit en kanonvecka med mycket fisk och glada gäster.

Dom första dagarna bjöds det på mycket vind och svårt fiske, men efter ett par dagar så la sig vinden och vågorna och helt plötsligt blev allt möjligt dom sista dagarna. I söndags bestämde sig samtliga båtar för att åka på en riktig långtur för att lägga siktet på hälleflundra men även lite torsk. Väl på plats tog det inte långt tid innan första båten rapporterade in dagens första flundra och efter de fullkomligt ramlade rapporterna in med hälleflundror till både höger och vänster, i slutet av dagen hade samtliga 7 båtlag fått känna på hälleflundra där dagens toppfisk låg på fina 120cm. Många båtar hade även riktigt fint torskfiske med flera fina fiskar runt 10 kilo.

Senare under veckan bjöds det på ett riktigt brutalt mängdfiske där torsken visade sig vara riktigt på hugget då många av våra gäster har fått många fina fiskar mellan 10 – 15 kilo och där veckans största var hela 17 kilo. Mitt i detta torskrace dök de plötsligt upp mängder med bågar i frivattnet, STORSEJ! Och hur mycket som helst, gästerna fick verkligen bekänna färg när det hugg bokstavligt talat hela tiden och där flera fiskar låg mellan 10-15 kilo och toppfisken hela 17 kilo. Några av båtarna hade även några riktigt brutala hugg på sina meten under denna dag där dom stod alldeles chockade då linan bara sprutade ut och där fisken senare bara klev av. Havskatterna verkar också vara på hugget då de har kommit upp några stycken även denna vecka där toppfisken låg på dryga 6 kilo.

Starten på denna veckan är just nu ganska blåsig, men senare ikväll och inatt går vinden ner kraftigt så vi siktar på ett nattpass inatt så hoppas vi på riktigt fint fiske igen.

Tight Lines

Martin