Gigant #2 på Å!

Ny vecka, nya gäster och vilken start de fått!

Förra veckans fin fina fiske verkar hålla i sig och vi har under torsdag och fredag haft lugna vindar hela dagarna.
Torsdagen började med att vi i guidebåten åkte med ett par andra båtar runt Lofotodden och gick norrut för att börja dagen med lite torskfiske. Torsken var på plats men det tog någon timme innan vi verkligen fick igång dem. När det väl började hugga landade vi torsk efter torsk och många var runt 10 kilosstrecket och upp emot 12 kg. Vi fick även en långa på ca 11,5 kg vilket inte är speciellt vanligt på våra fiskeplatser.
Flundrafisket denna dag leverade också vi i guidebåten fick två strax under mått under eftermiddagen men flera andra båtar lyckades bättre och fick flera fina fiskar. Kveitekungen för dagen blev Ferit som knep 3 st mellan 83 cm till strax över metern, men det var bara början för Ferit…

Prognosen för fredagen var lysande och nästan samtliga båtar på campen samlades kl 07 för att sticka på långtur. I samlad trupp körde vi söderut och väl på plats körde några båtar mot djupbranterna för att jaga torsk medans vi i guidebåten och några båtar till la oss på ett flak för att drifta efter flundra.
Bara ett par minuter in i första driften tar det bombstopp i andra änden av linan för Ferit och vi i guidebåten som ligger ett 50-tal meter bort blir vittne till en riktigt tung dragkamp med flera monsterrusningar. Efter en lång fight kan vi när den landad ligger bredvid båten mäta den till 213 cm! Ett riktigt monster och säsongens gigant #2 är landad! Efter lite bilder och ett bad med flundran så får hon givetvis simma hem igen. Stort grattis Ferit!

Men i skuggan av denna fisk hade de flesta båtar ett riktigt bra fiske med flera fina flundror allt mellan 80 cm upp till en bit över 120 cm. Vi fångade mängder med stor torsk där den största var på hela 23 kg. Dessutom stötte vi igen på ett par rejäla långor ute på djupen och den största där vägde ca 17 kg vilket är en av de största långor vi fångat här på Å.

Så vi kan helt enkelt summera en rätt hyfsad start på veckan här på Å.

Tight lines!

André & Alex