Späckhuggare, Storlånga och magiska hälleflundror i Nappstraumen!

Veckans start bjöd på fint väder och sjukt laddade gäster. Redan 10 minuter in på första fiskedagen fick gästerna uppleva ett möte som dom sent skulle glömma, då det bara 30 meter från båten dök upp en stor ryggfena och strax efter en till och en till, späckhuggare!!!! skreks ut på radion. Och efter ett 10 minuter långt möte simmade dessa magiska varelser vidare.

Efter mötet med späckhuggarna stack samtliga båtar vidare norrut för att köra ett litet mixat fiske, både efter torsk och hälleflundra. Väl på plats tog det lite tid innan vi hittade huggvillig fisk men efter en stunds sökande så började det äntligen hugga, samtliga båtlag fick flera fina fiskar mellan 5-10 kilo och i Martins båt lyckades mitt i detta race landa en fin hälleflundra som var strax under 80 cm så den fick snabbt simma tillbaka.

Johan som var ute med familjen Bengtsson från min stora dag hade även dom siktet inställt på torsk där även dom fick många fina fiskar runt 8 kilo, och Oskar lyckades även han att landa sin livs första hälleflundra på fina 78cm som efter några snabba bilder fick simma tillbaka i djupet igen.

Under gårdagen hade vi också ett helt magiskt väder där fisket skulle visa sig vara precis lika magiskt. Vårt holländska gäng åkte då ut till en relativt ny fiskeplats som vi kallar för bananen där vi vid tidigare tillfällen fått flera fina långor och en hel del torsk. Det beslutet skulle visa sig vara ett lyckat drag då dom ganska omgående lyckades kroka en fin långa på 103cm men inte långt efter det fick dom ett nytt bra hugg med riktigt tungt spöböj där dom efter en tuff kamp lyckades landa årets största långa på hela 150cm här i Nappstraumen. Riktigt bra jobbat, nu hoppas vi bara på flera fina dagar så vi kan åka ut och jaga ännu fler stora långor.

Martin åkte ut med Jocke och Erica för att fiska efter torsk och efter en stunds sökande lyckades dom hitta ett stim med fin och huggvillig fisk,  men när dom drev av toppen och ut på djupkanten small det på något av en helt annan kaliber på Jockes spö. Dom insåg efter en kort stund att det var hälleflundra på kroken och efter en del stånk och stön lyckades dom äntligen landa en fin fisk på hela hela på 110cm. Efter det fick dom blodad tand och dom bestämde sig för att rikta om fisket efter just hälleflundra, Martin spanade runt på sjökortet och hittade en håla som han tyckte kändes spännande och redan i första nedsläppet small det på igen på Jockes spö och denna gång var det av en helt annat kaliber. Efter ca 10 minuter kamp såg dom äntligen flundran komma upp från djupet och när hälleflundran bröt ytan och säkringen var ett faktum blev det höga glädjerop i båten. Fisken mätte magiska 147cm och efter några snabba bilder fick denna drömfisk simma hem igen.

Just nu blåser det en hel del här, men några båtar har precis åkt ut så vi hoppas på fortsatt fint fiske här i Nappstraumen.

 

Tight Lines

Martin & Johan.