Torskrace avslutter uken i Havøysund!

Da var enda enda en uke over her i Havøysund, og værgudene har vært litt ubestemte, men har gitt oss noen fine timer på havet de siste dagene. Torsken har vært på plass, og vi fikk en virkelig kul avslutning på uken.

På søndag var dessverre værgudene i mot oss, og ga oss 17-18 sekundmeter nordvestlig med regnbyger. Det ble inget fiske da, men våre gjester i Guidebåten var ved godt mot. På mandag kjørte Oscar guidebåten med våre svenske gjester. Flundre var målet for dagen, og de vendte snuten ut ved lunsjtider da vinden endelig skulle legge seg. Tvunget av vinden, måtte de legge seg nære campen, men kunne utover ettermiddagen komme seg et stykke lenger øst. I følge værmeldingene skulle ikke vinden legge seg altfor mye, men vel fremme på plats, så la vinden seg totalt. Det ble en kjempefin dag, men flundrene var ikke helt med på leken. Derimot havskattene var på hugget, og man lykkes å få en håndfull med fine havskatter på 4-5 kilo. Mikael i guidebåten vevde også opp jiggen sin, da Oscar så ekko som kom opp og vendte nedover. Med en litt anspent stemning i båten, så kommer det par knykk i spøet til Mattias. Det var en en skaplig fin flundre som var borte på jiggen hans, men det ble dessverre ingen fast fisk… En vakker dag på havet, men flundrene forble på botten.

Tirsdag, siste dag. Vi startet dagen med et par drifter etter flundre i nærområdet. Vinden skulle i følge prognosene være ganske sterk frem mot 2 tiden. Vi hadde en mulig konakt med flundre, og flere havskatter kom opp i båten. Men dagens mål var jo å komme ut på torsken. Vi var beredt på kjempe mot vind og våger for å komme oss ut. I starten var det ganske kraftig sjø, men da vi vel kom ut på åpent hav, så hadde det virkelig lagt seg. Ikke et vindpust. Dimma og duskregn. Det var kanonforhold, og vi kjørte hele veien ut til torskeplassene.

Vel ute på plass, var det torsk direkt på loddet og vi gjorde våre første nedslipp. Mattias var i fisken først, og rakk aldri å komme ned til botten før en kjempefin torsk på rundt 10 panner hugg til. Det tok ikke lang tid før samtlige i båten drilla torsk samtidig. Vi innså ganske kjapt at vi hadde funnet torsk i veldig fin gjennomsnittstørrelse. VI hadde toppfisker opp mot 12 kilo. Det hugg og hugg, og torsken steg hele 40 meter opp fra botten for å hugge til i jiggene. På det verste var torsken bare 20 meter under båten, og vi kunne nok ha fisket der i flere timer med kontinuerlig action på 10 kilos torsker. Et fantastisk mengdfiske på fine torsker! Alle i båten fikk pumpe torsk til armene brente, til vi omsider fikk vende snuten mot campen i 7-tiden.

Det ble en riktig kul avslutning på uken, og vi vil gjerne takke gjengen i guidebåten for en særdeles trivelig uke. Nå er det dags for en ny uke, og prognosene ser helt vanvittig bra ut, så det ser ut til å bli en kanonfin uke. Stay tuned!

 

Tight lines // Jørgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg, Oscar Lundahl