Lyckat testfiske i Havøysund!

Då är det väldigt snart dax att öppna upp dörrarna i Havøysund och som bekant så simmar det stora stim med skrei torsk i området under denna tiden på året, så den kommande månaden kommer det vara stor torsk i huvudfokus. Vi är extremt laddade att få ut första grupperna på havet och dra igång sesongen 2019 som kommer bli fantastiskt roligt. Vi har varit ute och test fiskat för att leta rätt på de stora torskarna så att vi är redo när de första gästerna anländer på onsdag, och vi kan inte mer än säga att det är GALNA mängder fisk där ute nu och vi har även lyckats dra på några riktigt fina pjäser också. Rapporterna från yrkesfiskarna i området säger att storleken på fisken i år är riktigt bra och fiskar mellan 20-35 kilo fångas på löpande band.

När vi kom ut imorse så lokaliserade vi en hel del fisk som till syndes verkade inaktiva till en början då de stod och tryckte utmed botten på 100 meter, men jag och Jørgen droppade ner jiggarna för att se vad som skulle hända och våra jiggar han inte passera 80 meter innan ett moln med fisk kom med full fart upp mot grejerna så det var bara att börja veva för att fortsätta lyfta upp stimmet. Strax där efter hade vi dragit upp stimmet till30-40 meter under båten och vi kunde börja lugna ner aktiviteten i spöt lite, vilket direkt resulterade i att det smackade i ordentligt i våra spön, vi hade konstant action under hela förmiddagen och vi fångade fantastiska mängder fisk upp mot 15 kilo. Efter ett tag när vi nött på samma stim ett tag så dundrade det i för Jørgen följt av en riktigt go rusning ner mot botten, där efter en stunds slit med ryggen för att bärga fisken och pang så hade han landat en riktigt fin skrei torsk på runt 25 kilo!

Under en intensiv period på en halvtimma kom vi i kontakt med flera riktigt stora fiskar som med full broms på rullen tog många meter lina men tyvärr lyckades slita sig, vi känner att vi endast bara fått ett smakprov på hur bra fiket är där ute för tillfället, så vi längtar tills onsdag då vi kan komma ut med ett antal båtar och leta på förhoppningsvis många riktigt stora torskar!!!

Tight Lines och skitfiske till er alla nu kör vi 2019!!!