Soliga dagar och nattliga sejrace på Å!

Vi har startat en ny vecka på Å och med ett laddad gäng från EL-GE sportfiske i Göteborg samt lite övriga grupper så är campen full av förväntansfulla fiskare. Med olika mål har grupperna delat upp sig under dagarna i jakten på de olika fiskarterna kring Å och inget fiske har lämnat oss besvikna. Torskarna är förvisso rätt lokala på några grundtoppar men hittar med rätt så duggar huggen tätt och mycket grann mattorsk har landats med de största över 15 kg. I sandvikarna myllrar det utav rödspättor och de grupper som provat att släpa ”spättetackel” sakta över sandbottnarna, agnade med räkor eller gulpmaskar har blivit belönade med många tätprickiga spättor upp till runt 1,5 kg.

Nu när fullmånen trycker på så har vi varit rätt begränsade till att fiska hälleflundran i strömmen men en del fiskar har ändå kommit upp runt diverse grundtoppar och flak. De flesta har varit runt måttet och i grann matstorlek. Tyvärr tappades även en bättre fisk efter några minuters fight som olyckligt klev av.

Veckans höjdpunkt hittills har däremot varit storsejen som stormtrivs i kraftig ström och speciellt nattetid har aktiviteten varit skyhög där våra gäster har fångat mängder med stora sejar på poppers, stickbaits, wobblers samt traditionella jiggar.. Storleken har varit bra och toppfiskarna har varit upp till 15-16 kg. Grymt skoj oavsett om man fiskar dem på vanliga havsfiskespön eller utmanar dem på haspelprylar.

Utöver allt fiske så har också farvattnen kring Å dagligen bjudit oss på show från späckhuggarna som verkar frekvent jaga makrill i området.

Nu väntar två dagar med kanonväder så vi laddar om inför en riktigt go avslutning!

Tight lines

Erik Axner & Alexander Lindgren