Soligt, plattvatten och storflundra på hugget!

Förra vecka hade vi ett härligt gäng från Tyskland, Holland och ett stort gäng från Sverige där Hasse med sin ledarhund Jara ingick. Hasse som är synskadad är en trogen gäst hos Nordic sea angling här i nordnorge och trots sin synskada hanterar han med van hand sina fiskeredskap.

I början på veckan så såg vädret väldigt bra ut och Marcus planerade för en långtur som blev av dagen därpå. Vi samlades på morgonen och begav oss långt västerut. Havet låg lugnt så det blev en gynnsam resa till fiskeplatsen. Väl framme började vi söka efter lämplig betesfisk. Det dröjde inte länge innan vi hittade småsej och hade så vi klarade oss hela dagen. Snabbt tog Hasse en av sejarna och fäste på sin krok. Sekunder senare var den på väg ner mot djupet där förhoppningsvis hälleflundran stod på lur!

Samtliga i båten stod nu och bara väntade på hugget! Det dröjde inte länge innan Hasse stod där med böjt spö. Att det var något stort på lurt var nu uppenbart och alla i båten var överens om att det var en flundra! Efter ca en halvtimma kunde de övriga i båten se en mörk skugga som närmade sig. När endast några meter återstod gjorde jätteflundran ett knyck, den lyckades rycka sig loss och drömfisken simmade åter mot friheten. Hasse har ett personbästa på hälleflundra på 167 cm. Att denna fisk var betydligt större var alla i båten eniga om. Hursomhelst, känslan av att känna på en sån jättefisk är det Hasse vill minnas och något han aldrig kommer att glömma!

Under dagen hade flera av båtarna kontakt med flundror och Göran i båt nummer 4 lyckades ta en fin flundra som blev på middagsbordet på kvällen!

Efter avlutad fisketur var det dags för hemfärd och när vi började närma oss campen så slängdes, som vanligt några överblivna småsejar ut i vattnet som våra havsörnar inte kunde motstå och hungrig som de alltid är, kom de ner och tog var sin sej några meter från båten.

Att finnas ombord på en båt långt ut till havs i det norska fjordlandkapet öppnar upp sinnena och även en vila för själen!

// Marcus och Oscar