Gigant #2 på Å

Under den gångna veckan har det fiskats stenhårt från våra gäster efter sej och hälleflundra men självklart även lite tid på annat.

Ett par gäng var riktigt taggade när de anlände och åkte direkt ut för att fiska lite stor sej där fisket var helt galet bra, många sejar över 15kg och topp fiskar över hela 18kg.

Fisket första dagarna startade med lite hårdare vindar än vad prognosen visade och vi valde att fiska i lite mer väderskyddade områden med sikte på hälleflundran. Men på grund av de lite sämre förhållandena var även fisket lite mer trögt. André och gäster i Guidebåten lyckades ändå med att lura en fin flundra denna dag på 104cm vilket innebar att Jonathan i guidebåten ficks sin livs första flundra, stort grattis!

Under lördagens fiske gick alla båtar ut efter flundran med ett mixat resultat från de olika båtlagen flera fina flundror landades genom hela dagen med topp fisk på 142cm. André var även ute sent under kvällen/natten med ett nyanlänt gäng och de tappade en riktigt fin fisk vid båtkanten på uppskattningsvis 150 cm+.

Söndagen var det regn och ruskväder så alla båtar stannade inne under dagen och kollade finalen i fotbolls VM där vi antar alla redan vet resultatet.

Måndag, batterierna laddade och fiskesuget på topp. Många av båtarna valde att fiska flundra i närområdet medans guidebåten och ytterligare 2 båtar körde på långtur med flundra och torsk i sikte.
Väl på plats rapporterades 1 flundra innan vi i guidebåten hunnit lägga upp vår första drift. Bara minuten senare landar båt 2 ytterligare en flundra, HETT! Vi fiskade på några minuter där vi fick ett par fina mattorskar. Båt #8 rapporterade in flundra 3 för dagen bara 30 minuter in i fisket och vi i guidebåten var inte långt efter det med dagens första flundra på 83 cm samt en bonus havskatt på ca 4kg, Vi fiskade på och fångade mycket torsk mellan 5-12 kg.
Mitt på dagen får jag ett samtal från kollegan André som fiskar efter flundra där han berättar om ett nytt årsbästa på flundra.

Efter en riktigt tuff kamp med flera bottenrusningar fick fisken efter ca 25 minuter erkänna sig besegrad. Gigant #2 för säsongen mätte HELA 202 cm och med detta innebar det nytt årsbästa på Å. Efter lite fotografering fick så klart denna drottning sin frihet åter och simmade snabbt ner i djupet igen.

Dagen i ända började vi i guidebåten röra oss hem mot campen men valde att stanna och göra en sista drift i ett område som kändes bra. Bara någon minut in i driften sög det tag ordentligt i Kalles spö och fighten var i gång… 10-12 minuter senare kunde vi landa en riktigt fin fisk som mättes till hela 146 cm, efter lite foton släppte vi tillbaka fisken i det blå.

Vi kör en drift till sa vi till varandra i detta området, bara två minuter till small det igen ordentligt för Kalle igen som fick visa en en gång hur man drillar stor fisk efter en kortare intensiv kamp kom fisken upp till ytan och mättes in till 133 cm som även denna fick simma hem igen efter lite foton.

Nu ser vi framåt mot ny vecka och nya taggade gäster som anländer under dagen.

Tight Lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg