Monster Flundror och Torskrace på Å!!

Fisket på Å har under denna säsongen varit bra över förväntningarna när det kommit till torsk- och hälleflundrafiske. Och starten av denna veckan var definitivt inget undantag.

Första dagen för denna veckan startade med kanonväder strålande sol och helt vindstilla.

Fisket vart lite trögstartat innan att alla båtar lyckades hitta till fisken, båtar torsk till höger och till vänster inga vansinniga mängder men ändå helt okej resultat.

Mitt på dagen hör vi från Båt 8 att Fredrik Melander precis landat en riktig drömfisk på hela 190cm och med det ett tangerat årsbästa på Å.

Stort grattis!!.

Fisket fortsatte och det rapporterades över radion att man fångar mycket torsk från båt två med fina toppar upp till 21kg samt att det fångas ett par fina flundror strax över 1 meter.

Senare på kvällen när alla båtar kommit in får vi ett summering från alla båtlag där vi hör från båt 5 att Mattias ”boa” Johansson är en väldigt lycklig man och har under eftermiddagen landat DRÖMfisken och årets första 200cm flundra från Å. Helt galen dag med två riktiga giganter som båda två fick simma vidare efter mätning och några härliga foton.

Dag #2 fredag,

Lämnade guidebåten hamn strax efter kl 8 på morgonen för att köra en längre sträcka på ca 1 timme och leta efter torsk på en plats som inte fiskats på tidigare under säsongen. Väl på plats körde vi runt och letade lite fisk med hjälp av ekolodet och hittade mycket betesfisk men mindre vad vi kunde se torsk. så bestämde oss för att söka utför en brant kant ner emot 105m djup där stod det fisk så alla släppte ner jiggar och pilkar innan vi träffade botten med våra beten stod alla i båten med tunga gung i spöna. detta fortsatte under hela förmiddagen där vi fick mängder med fisk emellan 8-15kg och en GRYM topp fisk på hela 23kg+. innan lunch bestämde vi oss för att sluta fiska i detta område då vi hade fått tillräckligt med fisk för dagens hantering inne i hamn.

André åkte denna dagen med en av våra två brittiska grupper ut för att fiska flundra. Det tog enbart 2 minuter för André att kroka på första flundran för dagen och i samma anda fortsatte det under första timmarna där de landade totalt 4 st flundror i deras båt.

Dag #3 Lördag

Åkte guidebåten ut för att fiska flundra kl 08´00. väderförhållandet var något sämre en de två första dagarna men vi tog oss till de platser vi ville fiska på ändå. Redan i första driften får Mikael en fin flundra på 82 cm och det nappade även i grannbåten där de fick en fisk strax över metern.

Båt 8 som styrde norr över hade ett lite trögare fiske på förmiddagen för att senare på dagen få dubbel hugg på två fina flundror strax över metern samt en 3:e flundra i släppet efter. på väg hem stannade de till för att se om det fanns någon aktivt jagande storsej. De fick då bekänna färg av de vrålstarka 10+ sejarna i mängder samt en bonus flundra i mindre kalibern som kom med upp i samband med speedjiggingen.

De allra flesta av båtarna från campen åkte kl 08´00 med sikte efter torsk, de åkte då till samma plats där guidebåten legat under fredagen. Det dröjde inte länge då de var framma innan alla båtar drillade stora torskar mellan 10-16 kg med ett par fina toppar strax under 20kg och en riktig Monster torsk på hela 24kg+ helt otroligt i juni månad!!

Årets första 200cm flundra från Å

Nu ser väderprognosen riktigt tuffa ut de kommande dagarna som är kvar för denna veckan men vi får ta en dag i taget.

Tight lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg.