Gigant #4, storsej och fina torskar i Nappstraumen!

Första delen av denna veckan rivstartade redan första kvällen då många passade på att sticka ut för att fiska av sig litegrann, torsken var verkligen på hugget direkt då det landades flera fina fiskar upp emot 10kg och det tappades även en finare hälleflundra.

Dagen därpå låg vindarna på under dagen men alla bestämde att dom skulle köra ett eftermiddag/kvällspass då vinden skulle lägga sig. Martin åkte ut tillsammans med Tom,Peter och Martin och siktet var till en början inställt på torsk. Dom bestämde sig för att att åka långt norrut och redan vid första grundtoppen fullständigt kokade det med torsk och fisken högg hela tiden, och efter 2 timmar med konstant spöböj bestämde dom sig för att lägga en satsning på hälleflundra istället. Och det skulle visa sig vara ett mycket lyckat drag för redan efter 5 minuter böjde sig Toms spö rejält och Martin förstod direkt att det här var en riktigt stor fisk. Efter dryga 15 minuters maktkamp bröt fisken äntligen ytan och efter en fin landning stod Tom lite smått chockad och tittade på årets 4e MONSTERFLUNDRA i Nappstraumen. Fisken mätte HELA 2 meter och efter massa glada tillrop på radion och många gratulationer fick vi se ytterligare en monsteflundra simma ner i djupet här i Nappstraumen. Stort grattis Tom.  Flera andra båtar fick flundra även dom på upp emot 120cm, så det var en väldigt lyckad kväll.

Dagarna efter har vindarna legat på lite vilket gjort alla lite begränsade när det kommer till fiskeplatser. Det har dock inte gjort någonting då Peter har fått en fin flundra på 70cm och några båtar har upplevt några riktigt häftiga sejrace bara 2 minuter ifrån campen med fiskar upp emot 13kg. Torskfisket har fortsatt vara riktigt bra med flera fina fiskar över 10 kilo och några toppar på strax över 15kg.

Idag blåser det också en hel del, men under natten lägger sig vinden så morgondagen ser riktigt fin ut så då hoppas vi på ytterligare en längre tur och fler fina fiskar.

 

 

Tight Lines

Martin Bamberg