Nytt camprekord på Å!

Veckan började som bekant helt otroligt bra med stora torskar och hälleflundror där den största mätte hela 169 cm! Med en så grym start kan man ju fundera på hur och om det går att toppa? Och jo det skulle bli snäppet bättre!

Under lördagen var planen i guidebåten att börja dagen med lite torskfiske och efter några timmar satsa på att fiska flundra. Väl på plats hittade vi mängder med fina torskstim på ca 60 m djup men de vägrade hugga. Efter över en halvtimmas nötande på stimmet lyckades vi äntligen kroka en fisk. Skönt, tänkte alla trots att den var liten kanske det kan komma igång nu. Men icke då. Tiden gick och fisken var fortsatt trög men efter lite över en timmes fiske började det lossna. Allt fler fiskar verkade vilja hugga och vi landade allt fler och allt större torskar upp emot 20 kg. Men hugget med stort H kom när Susannes spö bockade djup och en rejäl rusning mot botten började. Efter rusningen var det bara tungt i andra änden. Susanne pressade på och fick sakta upp fisken mot båten. Ca 15 meter under båten kunde vi se den… en gigantisk torsk! Väl landad kunde vi mäta den till 143 cm och smått otroliga 31,8 kg! Ett nytt camprekord med råge! Dagen fortsatte med fler stora torskar och vi gick senare över till flundrafiske men utan att kroka någon plattfisk.

Efterföljande dagar har vi mest riktat fisket efter hälleflundra och även spätta. Det har landats ett helt gäng fina flundror med topp på 122 cm och även ett par spättor i skaplig storlek.
Nu har vi bara en fiskedag kvar denna vecka innan vi laddar om för nya gäster kommande vecka. Vi får se vad den kan ge, som sagt Å slutar aldrig att förvåna!

Tight lines! 

André Starkenberg och Alexander Lindgren

Susanne med sitt makalösa personbästa på 31,8 kg!