Monster i hårdvinden //Havøysund

Vi har haft  en fantastisk, men tuff inledning här i Havøysund denna veckan. Vi har varit terroriserade av hårda vindar från nord och mycket nederbörd av alla dess former. Denna vecka med svenska gäster på campen, i guidebåten och två båtar till, vi har framförallt fiskat torsk de första dagarna och med gott resultat. I torsdags trotsade vi vädret och gav oss ut i hårda vindar och stökig sjö för att se vad vi kunde göra av dagen, och ah vi fångade en del fisk men dagen blev kortvarig på vattnet och vi valde helt enkelt att satsa hårdare på fredagen då vindarna skulle vara något svagare. Väl fredag och ännu en dag med sikte på stor torsk, vi dundrade ut i vågorna och när vi började närma oss området möttes vi av en stor flock vitnosdelfiner som hoppade med bredvid båten, stämningen i båten var fantastisk och bättre skulle den bli så fort vi fått ner våra jiggar till fisken… Vi började fiska av en kant där vi hittade en stor uppsamling med fisk som stod och tryckte mot botten, en efter en smacka gästerna på fisk och snart stod alla med böjda spön. Regn och snö öste ner men det märkte vi knappt av, det fortsatte hugga frisk med fisk mellan 5-10 kilo som skulle sitta fint som matfiskar till gästerna, men snart så dunkade det i ORDENTLIGT i Cristoffers spö följt av en riktigt mega rusning, tidigare hade Cristoffer aldrig skådat en torsk över 8 kilo, och oj skulle det ändras. Vi började skymta fisken 10 meter under ytan och vi såg alla att det var en BRA fisk, och när fisken bröt ytan så såg vi en riktigt LÅNG torsk med en skalle från en annan planet och vi kunde mäta fisken till 140 centimeter! men då fisken nu har vart inne och lekt, så stannade vågen på 20 kilo men oj vilken jäkla dröm fisk. Fisket fortsatte super bra och många stora torskar mellan 120-130 centimeter landades mellan båtarna.

Även idag har vindarna vart hårda och gästerna ville idag testa fiskelyckan på rödspättan där fisket varit super föregående veckor med stora ”dasslock”. Fisket var bra även idag men dock med lite mindre size på fisken men fortfarnade riktigt kanon fiskar runt kilot. Kommande dagar visar prognoserna riktigt knall väder och detär nu dax att lägg ALLA övriga kort på de stora platta hälleflundrora, förutsättningarna ser riktigt bra ut och vi har några riktigt feta planer för de kommande dagarna så MISSA INTE kommande rapporter från Havøysund med förhoppningsvis fler monsterfiskar, fast då något plattare! 😉

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Alexander Hallgren

140 centimeter urlekt monster till Cristoffer!