Våren börjar hitta till Havøysund!

Då har vi inlett ännu en fantastisk vecka här uppe i Havøysund, prognoserna visar knall väder och de två senaste dagarna har också varit mycket bra. Under den senaste tiden har plusgraderna hittat hit och nu är de inte mycket snö kvar, och detta är vi mycket glada för. Inledningsvis under torsdagen hade vi riktigt hårt väder, men fram emot eftermiddagen lyckades vi ta oss öster ut till ett ställe där vi drog lite torsk och gästerna var mycket nöjda och blev lite varma i kläderna. Våra tre gäster som alla är i guidebåten har velat gå på skreien under gårdagen och även idag, och resultatet har varit bra med mycket fisk och i regel bra snitt storlek. Under gårdagen fick vi vara med om något mycket spektakulärt när vi kom fram till området där vi skulle fiska torsk, snart efter att vi stannat båten fick vi syn på en knölval rätt nära båten och sen såg vi snabbt att det vi val i hela området runt oss. Vi åkte runt en bra stund och plåtade, vi antog att det rörde sig om hela 5 knölvalar i närområdet runt oss, men vi fick även se fler valar röra sig på längre avstånd, och mitt upp i valkallabaliken fick vi syn på en väldigt stor ryggfena som inte tillhörde en utav knölvalarna och vi såg att det var en stor späckhuggare hane som vältrade sig i ytan kring knölvalarna.

Idag har vi haft ett riktigt gött väder med ett par tre plusgrader och svaga vindar ifrån norr, och när vi ett par timmar efter lunch dragit väldigt mycket fisk så gungade till ordentligt i en av gästernas spön, ett par svettiga minuter senare kunde vi plåta en riktigt gran torsk på 18 kilo. Då gästerna började känna av mjölksyran i armar och rygg så ville dom testa sin lycka på de stora rödspättorna som vi föregående vecka lyckades landa ett bra gäng av, så vi begav oss mot det ställe som tidigare har levererat. Det tog inte lång stund innan vi landade första spättan, och oj skulle vi bli förvånade när det också blev dagens samt årets hittills  största spätta på hela 57 centimeter! fisken fortsatte hugga och lite då och så mellan sandskäddrona högg det på riktigt bra spättor och vi drog hela 5 stycken stora pjäser mellan 1-1,5 kilo. Då det fortfarande är tidigt på säsongen för dessa fiskarna har de inte hunnit lägga på sig så mycket i vikt men aj så vackra dom är när de kommer upp i denna storleken!

Nu laddar vi batterierna för en heldags hälleflundra fiske under morgondagen och då visar prognoserna RIKTIGT svaga vindar och strålande sol!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Alexander Hallgren